despre pescuit

Pescuitul bate la cur fotbalul...

doua rame

Doua rame stau de vorba...- ce faci draga?- bine, tu?-sotul tau ce face ?- e la pescuit ...
impresii despre pescuit

marți, 9 februarie 2010

voblere...si altele...

Zilele trecute ma uitam pe net in cautare de voblere , lingurite mici, rotative si alte artificiale pentru hrapareti. Toate natiile si toate culorile posibile si imposibile... Mi-au atras atentia  voblerele home made. Frumoase nimic de zis, unele mai putin frumoase dar poate mai prinzatoare. Ce nu mi-a placut? PRETUL. Nu pot sa zic, poate sunt prinzatoare dar sa ai un pret ca al unui vobler Rapala... e de ras. In trusa mea de voblere am multe cumparate de la diversi de pe net, dar putine bat ca o Rapala. Ce sa zic, sunt fan Rapala! Acum nu pot sa zic  ca un vobler Cozma nu e bun,dar deja voblerele Cozma nu mai sunt home made.
  M-am uitat si dupa plute, firme de firme, cunoscute, cu preturi accesibile, firme home made cu preturi la fel sau foarte apropiate. Ce sa mai zic? Alegerea e din start a plutelor de firma .  O problema cred ca ar fi si aici; unele firme personalizeaza plutele. Ce inseamna asta? Probabil ca o sa scrie pe ele numele unei firme de renume... iar apoi sa le gasesti pe OKAZII RO sub pretul celor originale.
  Acuma, la cate facaturi sunt in Romania nu cred ca ar conta la economia nationala, dar pe noi pescarii ne afecteaza. Nu am nimic impotriva celor care lucreaza home made, sper sa nu fiu inteles gresit. Chiar ai felicit pentru indemanare si rabdare, dar preturile...sunt cam mari.
  Revin la Rapala; sunt voblerele cu care pescuiesc cel mai mult, nu e nici unul care sa mearga aiurea. Firma Rapala  se spune ca testeaza fiecare vobler,eu  nu prea cred, la numarul si tipurile de voblere nu vad cand ar putea sa le testeze in apa... Oricum  dupa mine sunt  cele mai bune voblere de pe piata.
 O istorie mica a firmei Rapala o gasiti aici: http://rapala.ro/rapala.htm ,   este doar o scurta istorie; cine vrea sa stie mai multe intreaba pe Google.
 Printre voblerele mele exista si chinezarii care au bataie buna, precum si altele cine mai  stie de pe unde care merg bine si ele . Am observat ca si chinezariile eu inceput sa nu mai fie chiar maimute,  unele din ele  sunt chiar prinzatoare... Uneori am prins pesti la voblere chinezesti din plastic ordinar colorat ca dracu dar asta cred ca a fost pofta bibanilor si salailor nesatui. Oricum si la chinezarii am vazut o schimbare in bine. Sunt finisate mai cu grija si afara de schimbatul ancorelor nu prea le fac nimic.
 Salai stiuci si bibani sa fie ca voblere sunt destule! Si ceva maimutele...in poza
    Fir teapan tuturor!!!

9 comentarii:

sebi_2569 spunea...

interesanta colectie

y,y spunea...

La stiucutele alea, cum sa le zic, din soft plastic, ai prins stiuca vreodata ? N-am incercat pana acum la asa ceva. Arata bine...

marusviptor spunea...

Sincer cu ''stilourile'' alea nu am pescuit niciodata, dar in cada se misca bine=))

marusviptor spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
y,y spunea...

La cat lest au, cred ca merg bine in locuri adanci. Am luat si eu unul de asta de proba. Sau se poate atasa de o chestie mai nou aparuta: Bombarda sau Bombette, un fel de buldo solid de densitatea apei, care poate merge constant la diferite adancimi. E o tehnica...asa ar merge si pe balti.

marusviptor spunea...

Da,le stiu nu le-am incercat.Stiuculitele astea le-am luat sa le folosesc in spatele unui twister; mulinezi rapid si merge cred... Intarata... (asa m-am gindit cind stiuca urmareste twisterul si nu-l ia). Dupa cum ti-am zis nu le-am folosit niciodata. Poate le vine randu si lor...

a k n e e spunea...

...chestiile acelea din fotografie sunt ale tale? Ma gandeam ca daca sunt ale tale poate imi dai si mie unul ca sa il folosesc ca si breloque, imi plac...sunt frumos colorate... :-)
hmmm ce sa spun altceva ca nu ma pricep la ele, doar daca ar fi sa le pronunt numele si simt ca imi prind urechile...ha ha ha ha

marusviptor spunea...

=))=)) la asta nu m-am gandit niciodata, auzi breloc...ha ha ha dar o sa-ti dau unu deala neprinzator sa pui la chei ... haios rau ...

y,y spunea...

Nu-i da orice plastic ieftin omului, fa-i cadou ceva cool, sa zicem un breloc Yozuri sau Bass Assasin...