despre pescuit

Pescuitul bate la cur fotbalul...

doua rame

Doua rame stau de vorba...- ce faci draga?- bine, tu?-sotul tau ce face ?- e la pescuit ...




impresii despre pescuit

vineri, 1 ianuarie 2010

La Multi Ani ...

  Va urez tuturor un an mai bun, cu tot ce va doriti voi ca pescari sau ca cititori.
Incep anul cu ginduri marete, la capturi multe si mari, la pesti, stuf, pasari de apa, linistea de pe balta intrerupta de broaste... Asta e... ce sa fac nu pot sa sufar iarna asa cum e la noi. Gheata nu, frig nu, in schimb flescaiala si mizerie... Asta e Romania noastra. Plictiseala de iarna (asa-i zic eu) e atenuata de  Internet,Google cel destept si alte motoare de cautare. Tot bananaind pe internet am gasit asta: http://andreionescu.wordpress.com/2009/09/02/ca-in-romania-la-nimeni/#comment-43. Daca sunteti curiosi aruncati o privire. Este vorba despre disparitia unei specii de peste din raul Valsan (Arges)-Romanichthys valsanicola.

  Aici pescuiam cind eram copil, era pentru mine ca Nada Florilor pentru Sadoveanu... Aceeasi frumusete e si acum in zona, in schimb au aparut alte specii de pesti,biban, caras, sabioara etc; unele au disparut sau poate nu le-am vazut eu.

  Domnul Andrei Ionescu era suparat ca se pescuia acolo.Pot sa va spun ca nu exista nici un indicator cu ''pescuitul interzis'', nimeni nu m-a intrebat de sanatate pe acolo, iar localnicii habar nu au ca este o REZERVATIE. Sincer nici eu nu am avut habar. Probabil rezervatia este pe hartie, iar umilul pestisor doar in tratatele de ihtiologie. Despre ASPRETE,  asa se numeste pestisorul, era in numar mare in apele raului in urma cu ani buni. Din pricina indiguirilor nivelul apei a scazut; de aici probabil disparitia lui.  Valoare culinara nu avea nici atunci, dar erau mrene si cleni mai mari. Cleni si mrene sunt si acum spre bucuria mea dar la dimensiuni mici si in numar mare.  Apa nu este poluata,cu exceptia a citeva peturi sau mizerii aduse de apa. Nu am idee daca s-ar putea repopula cu asprete, dar cu siguranta nu a disparut din cauza poluarii.
  Frumusetea locurilor ar trebui sa sensibilizeze pe cineva din zona, dar sunt probabil oameni  foarte ocupati...

Sper sa va placa pozele, sunt facute pe raul Valsan.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Tarisoara noastra are atatea locuri frumoase... Pescarii astia sunt norocosi

Anonim spunea...

Tarisoara asta are atatea locuri frumoase... Pescarii astia chiar au noroc...

aknee spunea...

pai ne plac pozele dar mai interesant ar fi sa fim si noi pe acolo :-)..........
P S merci pentru comentariul la pagina mea...si...intradevar postez rar, poate ca stii, poeziile le faci cand iti vine inspiratia, nu este asa simplu sa compui macar cateva versuri. Oricum, multumesc :-)